EHBO GROU

Get Adobe Flash player

 

Vakantie tips                       

Als je op vakantie gaat is het goed om een reisapotheek met middelen en medicijnen mee te nemen voor EHBO, ongelukjes, ongemakken, pijn en ziekte.

Welke medicatie of soort middelen hangt natuurlijk mede af van je vakantiebestemming, het land, je verblijfplaats, de reisduur.

Hier vindt u Tips voor een basis reisapotheek met belangrijke middeltjes voor op reis en ook medische begrippen (apotheek, arts, tandarts, ziekenhuis) in 5 talen voor als je ziek wordt in het buitenland en hulp nodig hebt.

Basis Inhoud Reisapotheek

Als je op vakantie gaat, denk je liever niet aan ongelukken, ongemakken en ziektes. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje, zo ook vakantieongemakken en ongelukken zoals vallen als je een berg beklimt, eten dat verkeerd valt, diarree, allergie, zonnebrand, pijn, jeuk of andere klachten.

Hoeveel en welke middelen je het beste mee kunt nemen hangt natuurlijk van een aantal zaken af. Zo zal je als je met het vliegtuig naar een vakantiebestemming gaat en geboekt hebt in een vijf sterren hotel minder middelen mee hoeven nemen dan wanneer je een trektocht, kampeertocht, een avontuurlijke vakantie of survivaltocht op het programma hebt staan.

Je kunt de reisapotheek natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Hieronder worden middelen en medicijnen genoemd die in elk geval goed zijn om mee te nemen op reis of naar je vakantiebestemming.

 

Inhoud Middelen                                                      

> Middelen tegen acute diarree.

> ORS-tabletten of zakjes tegen uitdroging bij diarree.

> Middelen tegen reisziekte Ontsmettingsmiddel (wonden ontsmetten).

Middel tegen jeuk (als gevolg van insectenbeten, kwallenbeten etc.).

> Pleisters, kleefpleister.

> Snelverband Steriele gaasjes Zwachtels en/of tape.

> Zonnebrandmiddel.

> Thermometer Pincet (evt. ook tekenpincet).

> Verbandschaar.

> Verbandtrommel.

Middelen en Dosering. Denk er bij bepaalde medicijnen aan, zoals bij pijnstillende en koortswerende middelen, dat kinderen van verschillende leeftijden andere doseringen of middelen nodig hebben (b.v. zorg voor zowel aspirine als sinaspril als je jonge kinderen hebt).

Medicijnen en Vakantie. Als je medicijnen die je nu of standaard slikt mee moet nemen op vakantie is het goed om te weten dat te hoge temperaturen niet goed zijn voor medicijnen. De houdbaarheid kan zelfs korter worden dan de datum die op de verpakking is aangegeven. Zoek om deze reden dus altijd een koel plekje uit voor je reisapotheek. Indien medicijnen in de koelkast bewaard dienen te worden, staat dit altijd op de verpakking. Heb je specifieke vragen of twijfels over medicijnen en vakantie, dan is het raadzaam om de apotheek van tevoren informatie en advies te vragen.

Apotheek Arts Tandarts Ziekenhuis. Als je onverhoopt echt (ernstig) ziek wordt in het buitenland en je goede professionele medische hulp nodig hebt, is het goed om de benamingen in de verschillende talen te weten.

Goed voorbereid op reis en vakantie is belangrijk voor het geval er iets mocht gebeuren, maar wij wensen iedereen een prettige, gezonde en EHBO-loze vakantie toe